Belangenclubs aandelenlease vinden aanbod te mager
 
DE MEERN (ANP) - De belangenbehartigers in de aandelenleasezaak, Leaseverlosser, Leaseproces, Leaseleed, Beursklacht, Vermogensmonitor, Platform Aandelenlease, Payback en ruim twintig advocatenkantoren, vinden een schikkingsaanbod voor gedupeerde beleggers veel te mager. 
 
Dat maakten de belangenclubs woensdag bekend. Oud-centralebankpresident Wim Duisenberg presenteerde afgelopen vrijdag een mogelijke oplossing voor alle gedupeerden bij aandelenleasecontracten van Dexia. 
 
De schikking heeft volgens Dexia betrekking op ruim 350.000 contracten. De restschulden van de beleggers worden volgens de voorstellen voor een flink deel kwijtgescholden. 
 
De belangenclubs, die bij elkaar circa 10.000 gedupeerden vertegenwoordigen, hebben tijdens een bijeenkomst gezegd dat ze het aanbod te mager vinden. Het voorstel behelst alleen kwijtschelding van een deel van de restschuld en laat de ingelegde bedragen volledig voor rekening van de gedupeerde. 
 
De belangenclubs Leaseverlies en Eegalease leggen het voorstel wel positief voor aan hun leden. Zij vertegenwoordigen de meeste mensen.

Volgens woordvoerder Charles Huijskens van Leaseverlies en Eegalease is de schikking wel degelijk positief voor het overgrote merendeel van de gedupeerden. Hij zegt dat de andere belangenbehartigers slechts een fractie van de gedupeerden vertegenwoordigen. "Pas op voor valse profeten. De enigen die garen spinnen bij het doorprocederen, zijn de advocaten", aldus Huijskens.

1996-2004 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden. 
 
Lees persbericht hierover