Ben nu helaas voor de 2de keer besodemieterd.
Nu door mensen die zich voor deden als helpers, namelijk Leaseproces.
Wat wil het geval wij hebben in 2005 onze zaak bij Leaseproces neergelegd. Zij adverteerden toen heel sterk met No cur No pay.
Als ze de zaak aannamen moest je 125 euro onderzoekskosten betalen.
Bij succes ging er dan een verdeelsleutel over het bedrag wat je terug kreeg, beginnend bij 30%.
Wij hebben echter een zeer hoge vordering van Dexia lopen en toen concludeerden/adviseerden zij dat wij beter de regeling konden nemen van eenmalig 895,00 dan was bij succes de verdeelsleutel lager.
Nog steeds werd ons op het hart gedrukt dat als er geen succes behaald werd je niets betaalde behalve de onderzoekskosten. Dit klonk niet meer dan redelijk want ze moesten ook de tijd nemen om het dossier te bestuderen.
Gezien onze situatie en de slechte vooruitzichten hebben wij een drietal brieven geschreven om ons dossier te sluiten. Er was niets behaald en zou ook niet gaan lukken (Dexia Aanbod en geen ega).
Met de deurwaarder e.d. achter ons aan en met allerlei bedreigingen hebben wij met behulp van anderen moeten betalen. Dit was toen ook het advies van Leaseproces. We konden niets anders.
Aangezien er in onze ogen niets behaald was gingen wij er vanuit dat wij in ieder geval de 770,- terug zouden krijgen.
Nu krijgen wij vandaag een brief dat dit helaas niet doorgaat. Toen wij belden kregen we een of andere arrogante dame aan de telefoon die mij voor de 3de keer ging uit leggen wat No cure No pay betekende. Zij wist mij te vertellen dat ik er niets van snapte. Tot overmaat van ramp roept ze nog u heeft er zelf voor getekend, mevrouw.
TOEN VOELDE IK ME HELEMAAL VOOR DE 2DE BELAZERD. DIT IS DE VASTE ZIN VAN DEXIA MEDEWERKERS.
Zijn wij nou echt zo dom? OF is dit wederom een streek naar de gedupeerden. Ik heb de betekenis van No cure No Pay opgezocht en daar staat toch duidelijk:
No cure no pay is Engels voor 'geen oplossing geen betaling': hiermee wordt bedoeld dat een dienstverlener slechts wordt betaald als hij de dienst tot een goed einde heeft gebracht.
In feite is er bij no cure no pay sprake van een resultaatverplichting, dit in tegenstelling tot een inspanningsverplichting.
Graag jullie reactie of ervaring!
Alvast bedankt!