Polisreparatie zou €1,5 mlrd. kosten
 
 door THEO BESTEMAN
 
AMSTERDAM - Grote verzekeraars schatten dat zij maximaal €1,5 kwijt zijn aan de vergoeding van verliezen voor gedupeerden van beleggingsverzekeringen. Dat bevestigen betrokkenen bij het overleg met de Ombudsman Financiële Diensten, die met verzekeraars tot een collectieve overeenkomst probeert te komen.
 
        In januari schatte Rabo Securities de totale schade op minimaal €1 miljard. Fortis, Aegon en Nationale Nederlanden proberen nu tot een gemeenschappelijke afspraak met de ombudsman te komen, meldt een betrokkene.
       Daarop zouden andere verzekeraars moeten aanhaken. De €1,5 miljard beslaat ook reeds vergoede schade. Als norm geldt de nieuwe jaaropgave met kosten en rendement van de beleggingspolis die verzekeraars komende maand verstrekken.
       Hoge kosten, provisies en extra verzekeringen drukten meteen de belegging in aandelen. De oplossing zou gelden voor ruim duizend soorten polissen. In december 2006 constateerde de onderzoekscommissie De Ruiter, opgezet door verzekeraars, dat adviseurs en verzekeraars zijn tekortgeschoten bij het verstrekken van informatie over beleggingsverzekeringen. Toezichthouder AFM noemde deze polissen duur en ondoorzichtig.
 
© 1996-2007 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden