'Overheid nu betrokken bij aandelenlease Fortis’
 
AMSTERDAM (AFN) -  Door het nemen van een belang in Fortis is de Nederlandse staat partij geworden in een conflict over aandelenleaseproducten van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar. Dat meldde de Vereniging Consument & Geldzaken dinsdag.
 
In de kwestie legde de vereniging eerder een schadeclaim neer bij Fortis van enkele honderden miljoenen euro’s. “We willen snel duidelijkheid over de rol van de overheid als Fortis-aandeelhouder in de afwikkeling van deze schadeclaim. Het is onduidelijk of dit nu een voor- of een nadeel is”, aldus de vereniging.
 
Het betreft een conflict over een zestal aandelenleaseproducten van Fortis Bank. In totaal gaat het om 107.000 contracten die door Fortis werden gedistribueerd onder de merknaam GroeiVermogen. In 2005 werd tegen Fortis Bank een collectieve rechtszaak begonnen over de producten. De rechtbank in Utrecht oordeelde vorig jaar november dat Fortis de klanten niet heeft misleid. Hiertegen ging de Vereniging Consument & Geldzaken in hoger beroep. De zaak ligt nu voor bij het gerechtshof.
 
Nederland injecteerde zondag 4 miljard euro in Fortis in ruil voor een belang van 49 procent in Fortis Bank Nederland
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.