BelgiŽ staat klaar om ook Dexia te helpen
 
BRUSSEL (AFN) -  De Belgische overheid staat klaar om ook de Belgisch-Franse bank Dexia te helpen in geval van financiŽle moeilijkheden, zo heeft de Belgische minister van FinanciŽn Didier Reynders maandag gezegd tegen de Waalse omroep RTBF.
 
ďWe laten niemand aan de kant, als die in moeilijkheden verkeertĒ, zei Reynders. ďWe besteden uiteraard veel aandacht aan alle banken.Ē
 
De aandelen van de financiŽle instelling waren maandagochtend met een derde gekelderd na geruchten dat Dexia een kapitaalsverhoging nodig heeft.
 
Specialist
 
In een reactie ontkende Dexia maandag dat het een liquiditeitsprobleem heeft. ďOnze liquiditeit is erg goedĒ, zei een woordvoerster van de Dexia Groep in BelgiŽ. ďOnze groep is erg solide op het gebied van kapitaal. Maar de situatie op de markten is zo uitzonderlijk dat de ontwikkelingen constant gemonitord moet worden.Ē
 
De bank Dexia is in Nederland niet actief, na problemen met aandelenlease. De bank behoort naar eigen zeggen tot de top-20 van de grootste financiŽle instellingen in landen met de euro. De bank heeft 5,5 miljoen klanten in BelgiŽ, Luxemburg, Slowakije en Turkije.
 
Dexia is specialist in het financieren van lokale overheden, zoals gemeenten. Het ontstond in 1996 uit de alliantie van Gemeentekrediet van BelgiŽ en Crťdit Local de France.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.