Dexia-klanten niet geregistreerd bij BKR
ANP
 
TIEL - De stichting Bureau Krediet Registratie (BKR), die namens financiële instellingen klanten met schulden registreert, schrapt de negatieve aantekening achter de namen van beleggers die gebruik maken van een door Dexia aangeboden schikkingsregeling. Dat liet het BKR dinsdag weten.
 
Dexia verkocht aandelenleasecontracten waarbij met geleend geld werd belegd in aandelen die niet rendeerden. Een aantekening in het register van BKR kan betekenen dat een klant moeilijkheden kan krijgen bij het aanvragen van een krediet. Het besluit om de aantekeningen te schrappen, volgt na een uitspraak van de geschillencommissie van het kredietregistratiebureau.
 
‘In de overwegingen van de commissie speelt de betalingshistorie van de Dexia-klant een doorslaggevende rol’, aldus de stichting. ‘Om die reden wordt in het advies nadrukkelijk een onderscheid gemaakt tussen betalingsproblemen met betrekking tot termijnverplichtingen gedurende de reguliere contractuele looptijd van de kredietovereenkomst en de restschuld die is ontstaan als gevolg van de waardedaling van de aandelen.’
 
(c) de Volkskrant