Gemengde gevoelens over akkoord Dexia
 
AMSTERDAM (ANP) - Gedupeerde beleggers reageerden verdeeld op het akkoord met Dexia dat de Stichting Leaseverlies, de Stichting Eegalease, de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters vrijdag na een juridische strijd van ongeveer drie jaar hebben gesloten.
 
Beleggers met een effectenlease-overeenkomst krijgen een korting van tweederde op hun mogelijke restschuld bij afloop van het contract. Partners die hebben meegetekend, krijgen hun restschuld volledig kwijtgescholden. 
 
Lody Worms uit Lelystad reageerde enthousiast op de regeling. Hoewel hij vindt dat Dexia zich in het verleden "schandalig heeft opgesteld", had hij niet verwacht dat een deel van zijn restschuld kwijtgescholden zou worden. Toch begrijpt hij dat mensen die alsnog met een grote schuld blijven zitten, niet blij zijn met het akkoord. 
 
Gedupeerde Andrea Nicolai noemt het bereikte akkoord "een mooie PR-stunt van Dexia". Zij had een ’fictieve restschuld’ van 35.000 euro, waarvan ze verwacht nog 11.000 euro te moeten betalen. De 46-jarige moeder van drie studerende kinderen is teleurgesteld in de stichtingen Leaseverlies en Eegalease. "Ik vind dat die te weinig juridische kwaliteit in huis hebben gehaald."
 
© 1996-2004 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.