Oordeel woekerpolis komt weer later
 
Van een onzer verslaggevers
 
AMSTERDAM – Eigenaren van beleggingspolissen krijgen wellicht pas ver na de zomer een onafhankelijk antwoord naar kosten. Het feitenonderzoek van minister Wouter Bos (Financiën) naar de ’woekerpolissen’, de beleggingsverzekeringen waar hoge kosten aan verbonden zijn, is opnieuw vertraagd.
 
        Tot zijn teleurstelling heeft Bos dat gisteren aan de Tweede Kamer moeten melden. De resultaten zouden eind deze maand bekend moeten zijn. Het wordt nu eind mei.
       De nieuwe vertraging is de zoveelste sinds het begin van het onderzoek vorig jaar, na een kritisch rapport van de Autoriteit Financiële Markten. De stichting Verliespolis, die bijna 90.000 mensen vertegenwoordigt, reageert „verbaasd en teleurgesteld”. „Bos garandeert telkens veel, er komt voor gedupeerden niets van terecht”, aldus hun zegsman.
       In januari, toen de minister al moest erkennen dat het onderzoek nog enkele maanden op zich zou laten wachten, zei hij verdere vertraging „onacceptabel” te vinden.
 
 „Schandalig, werkelijk ongehoord”, reageert VVD-Kamerlid Frans Weekers gisteren op de vertraging. Hij vermoedt dat Bos aanvankelijk een onderzoek met kleinere opzet wilde en vanwege druk uit de Kamer de plannen tussentijds heeft moeten aanpassen. Het overzicht moet een lijst met vijftig polissoorten bieden.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.