Gedupeerden aandelenlease naar Den Haag

Van onze financiële redactie

AMSTERDAM, maandag
       Als het aan het Platform Aandelen Lease (PAL) ligt, staat het Haagse Malieveld op 1 juni aanstaande propvol gedupeerden die bakken met geld hebben verloren door te beleggen met geleend geld. De belangenbehartiger organiseert de demonstratie om de politiek te laten weten dat het water voor veel aandelenleaseslachtoffers tot aan de lippen staat.
        Bij aandelenlease zijn mensen met geleend geld gaan beleggen zonder dat ze zich voldoende van de risico’s bewust waren. Aanbieders als Dexia, Aegon, Fortis, Levob en Ohra brachten de leaseproducten aan de man met tot de verbeelding sprekende namen als Beursversneller, Winstverdriedrubbelaar of AEX-Herstelplan. Het PAL en andere belangenorganisaties vinden dat deze aanbieders beleggers onvoldoende geïnformeerd hebben over de gevaren van deze producten waardoor honderdduizenden gedupeerden nu met een forse schuld zitten.

De voormalige voorzitter van de Europese Centrale Bank Wim Duisenberg werd eerder dit jaar gevraagd om te bemiddelen tussen de gedupeerden en de aanbieders. En hoewel dat onderzoek in volle gang is, wil het PAL toch naar het Malieveld. „Omdat nog een jaar wachten funest is voor veel gedupeerden."

© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam