Rechter verklaart Duisenberg-schikking bindend
 
Het gerechtshof in Amsterdam heeft donderdag de Duisenberg-schikking voor gedupeerde aandelenleasebeleggers algemeen verbindend verklaard.
 
Daarmee wordt in principe twee derde van de restschuld van ongeveer 200.000 beleggers kwijtgescholden.  Dit blijkt uit het vonnis van het Amsterdams Gerechtshof over de zogenaamde Duisenberg-regeling.
 
Beleggers die het niet eens zijn met de schikking kunnen dit aangeven. Een aantal actiegroeperingen heeft al aangegeven verder te willen procederen.
    
Het gerechtshof liet donderdag weten dat Dexia zijn klanten uitdrukkelijk had moeten waarschuwen voor de restschuld die zou kunnen ontstaan. 'Maar de oorzaak van deze massale schade ligt niet alleen bij Dexia. Beleggers hadden kunnen begrijpen dat er belegd werd met geleend geld.'
    
Met de Duisenberg-schikking is ruim 1 miljard euro gemoeid. Het vergelijk tussen Dexia en gedupeerde leasebeleggers kwam in 2005 tot stand na bemiddeling van de voormalige bankpresident Wim Duisenberg.
 
Verzekeraar Dexia heeft al 1 mrd apart gezet voor de regeling. De stichtingen Eegalease en Leaseverlies zijn daarmee akkoord zijn gegaan. Leaseproces en het Platform Aandelenlease niet, zij hadden ingezet op een afkeuring van het Hof.
 
Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad