Parket keihard voor KPMG en Dexia in dossier-LHSP

Dexia Bank en de bedrijfsrevisor KPMG speelden een belangrijke rol in de vermoede fraude bij de failliete spraaktechnologiegroep Lernout & Hauspie (LHSP). Tegelijk hield het management informatie achter voor zijn revisor. Dat stelt het parket in zijn ontwerpdagvaarding.
 
(tijd) - Het gerecht is vooral hard voor Jo Lernout en Paul Hauspie. De oprichters en gedelegeerd bestuurders van LHSP worden zo goed als over heel de lijn beschuldigd van de misdrijven in het dossier. Ze zouden onder meer bewust de jaarrekeningen van LHSP hebben vervalst teneinde de aandelenkoers van hun bedrijf op te vijzelen.
 
In 1997 was 1,86 miljoen van de 85,6 miljoen euro gerapporteerde geconsolideerde omzet vals, staat in de dagvaarding te lezen. In 1998 ging het om 27,6 miljoen op een totaal van 106,8 miljoen euro. Een jaar later was 137,2 miljoen van de 323,7 miljoen euro vals, zowat 42 procent dus. Belangrijk is dat vanaf dat jaar ook Dexia Bank en KPMG mee verantwoordelijk worden geacht voor de rapportering van de vervalste cijfers.

LVA/LB
 
Copyright Tijd.be