Leaseverlies verheugd om reductie van BKR-dossiers
 
VAN ONZE REDACTEUR
 
AMSTERDAM - De Stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de VEB melden 'verheugd' te zijn dat Bureau Krediet Registratie (BKR) een oplossing heeft gevonden voor de negatieve BKR-registratie van aandelenleasebeleggers. De oplossing houdt onder meer in dat beleggers die gebruik maken van de Duisenberg-Regeling verlost kunnen zijn van een negatieve BKR-registratie.
 
BKR schrapt ook alle informatie over 'Eegaleasers' waarvan de restschuld onder de Duisenberg-regeling wordt kwijtgescholden door Dexia . Voor de overige aandelenleasebeleggers die gebruik maken van de Duisenberg-schikking of depotlease-schikking wordt de negatieve BKR-notering verwijderd als die het gevolg is van een niet-betaalde restschuld na het aflopen van een aandelenleasecontract. Als de BKR-notering echter het gevolg is van het niet of te laat betalen van de reguliere maandtermijnen tijdens de looptijd van het aandelenleasecontract, dan zal de notering gehandhaafd blijven.
 
Jurjen Lemstra, secretaris van de stichtingen Leaseverlies en Eegalease: 'Mensen die gebruik maken van de Duisenberg-regeling zijn nu verlost van twee onzekerheden. Ze weten ten eerste hoe ze er financieel voor staan en nu weten ze ook dat ze verlost zijn van de negatieve BKR-registratie. Dit betekent dat tienduizenden binnenkort voorgoed het hele aandelenleasedrama achter zich kunnen laten.'
 
Copyright (c) 2005 Het Financieele Dagblad