Aegon: weinig gevolgen uitspraak Sprintplan-zaak
 
AMSTERDAM (Dow Jones) - Verzekeraar Aegon voorziet geen grote gevolgen van de uitspraak in de zaak Sprintplan-leasebeleggers, aldus een woordvoerder van Aegon Nederland. 
 
Beleggers spanden een zaak aan tegen Aegon-dochter Spaarbeleg vanwege het aandelenlease-product Sprintplan. De Utrechtse rechtbank heeft geoordeeld dat de Aegon-dochter in de fout is gegaan met het aandelenlease-product Sprintplan. Volgens de rechter waren de klachten van beleggers die zich gedupeerd voelen ontvankelijk. Hij stelde echter geen misleiding vast. Wel oordeelde hij dat Spaarbeleg in individuele gevallen onrechtmatig heeft gehandeld door niet na te gaan of de leasebeleggers wel in staat waren het product te betalen, aldus Driessen. 
 
Volgens de woordvoerder heeft Aegon hier voor de uitspraak al onderzoek naar gedaan en actie op ondernomen. 
In honderden gevallen is vervolgens een schikking getroffen. In tientallen gevallen is de Sprintplan-koper volledig gecompenseerd. De gecompenseerde gevallen kenschetst de woordvoerder als schrijnend, "waarbij bijvoorbeeld vijf Sprintplannen werden verkocht aan iemand met alleen een AOW-uitkering". 
 
Hij verwacht dat eventuele verdere claims weinig kans maken en dat eventuele verdere kosten van de nasleep voor Aegon zeker niet in de miljoenen zullen lopen. 
 
1996-2004 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden