'Leaseklanten van Dexia in BelgiŽ zijn beter af als hier'
 
Heerenveen - Dexia Bank meet met 2 maten zegt de Heerenveense advocaat Harm Jan Tulp. In BelgiŽ krijgen gedupeerde klanten met aandelenleaseproducten een veel royalere schadevergoeding dan in Nederland. Ze moeten wel hun mond erover houden, op straffe van een boete van Ä 50.000. "Hier gaan mijn wenkbrauwen van omhoog", zegt Tulp.,,In Nederland probeert Dexia de veel magerder Duisenberg-regeling erdoor te drukken. Als die verruimd moet worden, loopt dat natuurlijk flink in de papieren.
Maar in BelgiŽ heeft de bank veel meer te vrezen van reputatieschade. Het is kennelijk wat waard die te voorkomen. Maar het moet wel geheim blijven,"
 
In BelgiŽ, waar het om kleinere aantallen gaat, krijgen gedupeerden niet alleen hun restschuld kwijtgescholden, maar ook een flink deel van hun inleg terug. In Nederland gaat de bank niet verder dan kwijtschelding  van tweederde van de rest.schuld. Volgens Tulp is er geen grond voor dat onderscheid. Dexia beroept  zich op strengere regels voor consumentenbescherming  in BelgiŽ.
 
Copyright (c) Leeuwarder Courant