Gedupeerden DSB krijgen geld terug
 
door  WILLEMIEN SCHENKEVELD
 
NIEUWEGEIN - Vijf door DSB gedupeerde gezinnen hebben een eenmalige schenking gekregen van de Stichting Platform Aandelenlease (PAL).
 
Het geld is afkomstig van de onkostenvergoeding die PAL ontving van de curatoren van de failliete DSB-bank. Zo'n onkostenvergoeding ontvangen alle organisaties die namens cliënten van de bank hebben onderhandeld over compensatie voor gedupeerden.
 
Niet nodig
 
„Wij hebben 20.000 euro ontvangen en we hebben meteen gezegd dat we dat geld lang niet allemaal nodig hebben. Een deel is aan onkosten opgegaan, een deel hebben we in een reserve gestopt en de rest geven we terug aan de mensen. Geld van de DSB dat we nu weer terug kunnen geven aan de gedupeerden. We zijn heel blij dat we dat zo kunnen doen" zegt voorzitter Piet Koremans van de vrijwilligersorganisatie PAL.
 
Boven water
 
In eerste instantie is er nu 4.500 euro verdeeld over vijf gezinnen die grote moeite hebben het hoofd financieel boven water te houden. „Ze zijn heel blij. Ik heb ze al aan de telefoon gehad en het bleef niet droog, hoor." Binnenkort zijn meer schenkingen te verwachten.
 
De schrijnendste gevallen kan PAL niet helpen. Deze mensen zitten in de schuldsanering. „Giften aan hen zouden linea recta naar de bewindvoerder gaan."
 
© 2011 Noordhollands Dagblad