ABN AMRO niet geinteresseerd in fusie met Dexia--bronnen
22/11/2004 12:41
 
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - ABN AMRO is niet geinteresseerd in een fusie met Dexia. Dit zeggen anonieme bronnen rond de bank maandag tegen FD.nl/Betten. Een fusie met Dexia levert volgens ingewijden te weinig voordelen op en is daarom niet aan de orde.
 
De Nederlandse bank werd in het afgelopen weekeinde in onder andere de Belgische krant De Tijd genoemd als e e n van de mogelijke alternatieve fusiekandidaten voor Dexia. ABN AMRO wilde maandag desgevraagd niet reageren op de vermeende interesse in een 'huwelijk' met Dexia. 'We gaan niet in op marktgeruchten', verklaarde woordvoerder Jochem van de Laarschot.
 
Analisten zien niets in een combinatie tussen ABN AMRO en Dexia. 'Het past totaal niet', liet Bart van Feen de Lille van Rabo Securities desgevraagd weten. 'De retailactiviteiten van Dexia zijn van een geringe omvang en ABN AMRO wil zich juist meer richten op de retailkant.' Ook analist Ivo Geijsen van Bank Oyens & Van Eeghen acht een fusie tussen ABN AMRO en Dexia 'onwaarschijnlijk'. Het is volgens hem moeilijk voor te stellen waar de synergieen vandaan zouden moeten komen.
 
Dexia bevestigde vorige week voorbereidende fusiegesprekken te voeren met bank Sanpaolo IMI, de derde bank van Italie. De Tijd meldde afgelopen zaterdag dat de referentieaandeelhouders van Dexia in de afgelopen dagen zijn benaderd door zakenbanken met lijstjes van alternatieve fusiekandidaten voor Dexia. Naast Societe Generale en BNP Paribas worden ook ABN AMRO en het Italiaanse Unicredito als mogelijke kandidaten genoemd.
 
De aandeelhouders van Dexia krijgen volgens de krant wellicht begin deze week meer uitleg over het fusieproject met het Italiaanse Sanpaolo IMI. Volgens de krant is het duidelijk dat minstens een referentieaandeelhouder (Arco) weinig voelt voor een fusie met de Italiaanse bank.
 
Copyright (c) 2004 Het Financieele Dagblad