'Akkoord DSB-gedupeerden nabij'
 
DSB-gedupeerden met een koopsompolis krijgen misschien al binnenkort compensatie. De curatoren en de belangenclubs van DSB-gedupeerden zouden het bijna eens zijn geworden.
 
Sinds september vorig jaar spreken drie belangenorganisaties van DSB-gedupeerden en vier rechtsbijstandverzekeraars tweewekelijks met de curatoren van de failliete bank. Dit leidde in december tot een eerste akkoord, over compensatie voor het ondeugdelijke beleggingsproduct Hollands Welvaren Select. Sindsdien werd het stil.
 
Volgens Piet Koremans van Platform Aandelenlease lopen de onderhandelingen nu echter vrij voorspoedig. ,,We vergaderen in een extra hoog tempo, want we hopen voor de zomer een akkoord over de koopsompolissen te bereiken**, zegt hij. Deze overlijdensrisicoverzekeringen werden tegen extreme prijzen verkocht aan mensen die een DSB-hypotheek wilden afsluiten. Ook wat betreft de andere DSB-praktijken zoals ernstige overkreditering van huizenbezitters liggen de standpunten volgens Koremans steeds dichter bij elkaar.
 
Een snelle oplossing is volgens hem van groot belang. ,,Er zijn veel mensen bij wie de portemonnee nu echt leeg is."
 
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/article9845191.ece/'Akkoord-DSB-gedupeerden-nabij'