Lakeman stopt Hypotheekleed
 
Van een onzer verslaggevers
 
AMSTERDAM – Pieter Lakeman stopt met zijn stichting Hypotheekleed. Volgens Lakeman is het overgrote deel van de gedupeerden tevreden met de vergoeding die zij kregen uit de failliete boedel van DSB Bank. Dat maakt Lakeman, die opriep tot een bankrun bij DSB, gisteren bekend.
Lakeman riep in 2009 de rekeninghouders van DSB op om hun geld bij de in problemen verkerende bank weg te halen. Daardoor namen de problemen bij de bank van Dirk Scheringa verder toe. De bank ging uiteindelijk failliet.
Hoewel hij de stichting niet oprichtte, is Lakeman wel het gezicht ervan. Het meest bijgebleven is hem niet zozeer een concreet geval, zegt hij, als wel het feit „dat er zoveel mensen zo diep in de schulden zijn gedrukt door Dirk Scheringa”. Lakeman zegt blij te zijn dat er mede onder druk van de stichting uiteindelijk bijna € 500 miljoen is toegezegd, waarvan inmiddels zo’n € 180 miljoen is uitgekeerd door curatoren.
Het DSB-leed legde Lakeman overigens zelf ook niet bepaald windeieren. „Ik heb uitgerekend dat ik er zo’n 3300 uur aan heb gewerkt voor omgerekend € 45 per uur netto.” Dat komt dus op € 148.000 netto voor ruim twee jaar werken, nog steeds niet bepaald een advocatensalaris.
Voor Lakeman eindigt zo een interessante periode. „Voor een leuke klus is dit wel erg uit de hand gelopen .Je kunt beter spreken van het einde van een tijdperk.”
 
 © 1996-2013 TMG Online Media B.V., Amsterdam.