Expo XXI in beeld voor Dexiaproces
 
Van een onzer verslaggevers
 
AMSTERDAM - Het Amsterdamse evenementencomplex Expo XXI is de eerste gegadigde om het mogelijke sluitstuk in de slepende aandelenleasezaak rond Dexia Bank Nederland te huisvesten. Het splinternieuwe Expo XXI, vlakbij het NS-station ZuidWTC, voldoet volgens de raadslieden van Dexia en de stichtingen Leaseverlies en Eegalease aan alle eisen die het Amsterdamse gerechtshof woensdag stelde.
 
        De partijen verwachten 'enige honderden' belangstellenden, als op 16, 17, 18 en 19 mei de vraag centraal staat of de Duisenberg-regeling die zij vorig jaar voor gedupeerde leasebeleggers overeenkwamen, voor alle betrokkenen moet gaan gelden. Daarom droeg de voorzitter van het gerechtshof de Dexia-advocaten woensdag - tijdens de zogeheten regiezitting op nog deze week een geschikte, neutrale locatie in Amsterdam aan te dragen, waar iedereen zich 'senang' zou kunnen voelen
 
De kogel is echter nog niet definitief door de kerk. Een medewerkster van het gerechtshof liet gisteren weten dat het hof de aangedragen locatie "in beraad heeft", maar eerst ter plekke polshoogte wil nemen. "De locatie moet aan héél veel eisen voldoen."
 
© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam.