Ombudsman ver in overleg Koersplan-rel
 
Van onze verslaggevers
 
AMSTERDAM, zaterdag
Net toen de publicitaire bom rond Koersplan barstte, was Aegon dicht bij een schikkingsvoorstel aan ruim 400 beleggers. Dit stelt Jan Wolter Wabeke, Ombudsman Verzekeringen, die al enige maanden met de verzekeraar in gesprek is voor een groep klagers. „Dit is gezien alle publiciteit nu iets doorgeschoven, begrijpelijk, maar binnen twee tot drie weken verwacht ik een constructief voorstel.”
 
De ombudsman, normaliter spaarzaam met uitlatingen over concrete zaken, erkende gisteren dat hij voor ruim 400 beleggers bij Aegon bemiddelt. Sterker, Aegon heeft „toegezegd met een constructief voorstel te komen”. Opmerkelijk, want naar buiten toe houdt de verzekeraar vol dat er niets mis is met het beleggingsproduct Koersplan.
 
Hoe ver het voorstel zal gaan, weet Wabeke niet. „Ik weet dus ook niet of mijn oordeel erover positief uitvalt of dat ik Aegon haar huiswerk over laat doen.” Wabeke voelt zich niet in de wielen gereden door Stichting ’Koersplan de weg kwijt’, die deze week de aanval op Aegon opende. „Wel leert de ervaring dat je beducht moet zijn voor publiciteit. Partijen hebben dan de neiging zich in te graven. En bij consumenten worden vaak grote verwachtingen gewekt.”
 
Aegon bevestigde gisteren het schikkingsoverleg met Wabeke. Van een vertraging is volgens een woordvoerder echter geen sprake. „De afspraak staat nog steeds dat we over twee weken met een voorstel komen in deze zaak.”
 
© 1996-2005 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.