AFM beboet Postbank
 
AMSTERDAM (AFN) -  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Postbank een boete opgelegd van 30.000 euro voor het onvoldoende inwinnen van informatie bij het oversluiten van hypotheken en het aangaan van overlijdensrisicoverzekeringen. Dat heeft de toezichthouder donderdag bekendgemaakt.
 
Volgens de AFM heeft Postbank in de periode van 1 januari 2007 tot 15 maart 2007 bij veertien van de 48 onderzochte adviezen onvoldoende informatie ingewonnen.
 
Bij hypothecaire leningen ontbrak informatie over de kosten van het oversluiten en eventueel bestaande levensverzekeringen. Bij de overlijdensrisicoverzekeringen werd onvoldoende geďnformeerd naar de financiële positie van de langstlevende partner. Volgens de AFM zijn het relevante gegevens om te consumenten passende adviezen te geven.
 
Scherper
 
Moederbedrijf ING, dat de naam Postbank begin deze maand schrapte, erkent dat het in een aantal gevallen “wel wat scherper” had kunnen zijn op administratie en archivering. “We hebben daarom de boete geaccepteerd.”
 
De bankverzekeraar zegt de administratie en archivering sinds 2007 fors verbeterd te hebben. Dat heeft onder meer geresulteerd in het toepassen van een motiveringsverslag bij de adviezen.
 
© 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.