Lease-affaire treft  Dexia als boemerang
 
Dagblad de Limburger 17 augustus 2007
 
Roermond
 
Door  Jos Bouten
 
Een gedupeerde van de Dexia-affaire uit Wessem krijgt zijn gehele inleg terug. Bovendien hoeft de Wessemmer een restant-schuld niet te betalen.
 
Dat heeft de kantonrechter in Roermond gevonnist. De Wessemer leende geld bij Dexia dat daarmee aandelen kocht. De Wessemer stopte met afbetaling van de lening toen bleek dat de aandelendeal tot grote verliezen leidde. Dexia daagde de man daarop voor de kantonrechter in Roermond. Die heeft nu bepaald dat er sprake is geweest van een huurkoopovereenkomst, Daarbij moet de partner een handtekening zetten en dat is in het geval van de Wessemer niet gebeurd. Daardoor werkt de rechtszaak voor Dexia als een boemerang. In plaats dat het bedrijf geld terug krijgt, moet het van de kantonrechter geld betalen aan de gedupeerde klant, in dit geval dik 11.000 euro.
 
Advocaat Ronald van Dooren van advocatenkantoor Boels-Zanders Advocaten, dat voor acht Dexia-klanten in de bres is gesprongen, spreekt over een "trucje". Dat "trucje" is alleen toe te passen door mensen die getrouwd of geregistreerd partner zijn. Van Dooren gaat nu de andere klanten adviseren zelf een rechtszaak te beginnen tegen Dexia. "Zij hebben 100 procent zekerheid dat ook zij hun centen terugkrijgen", zegt Van Dooren.
 
(c) 2007 Dagblad De Limburger

Lees uitspraak