Aegon en Dexia akkoord over procedure rechtszaak Labouchere
Publicatiedatum: 16-12-2004 20:03
 
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Aegon en Dexia hebben een akkoord bereikt over de procedure van de rechtszaak in verband met de verkoop van Labouchere. Dat heeft woordvoerder Rob Okhuijsen van Dexia Bank Nederland gezegd tegen Tijd-Nieuwslijn.
 
'Normaal moest vandaag de technische comparitie plaatsvinden, waarin zou worden gesproken over het verdere verloop van de procedure', legt Okhuijsen uit. 'Maar omdat Dexia en Aegon vooraf al een akkoord hadden bereikt, is die zitting niet doorgegaan. Wij hebben de rechter gewoon laten weten dat we een akkoord hadden.'
 
Beide partijen zijn het nu eens over de te volgen procedure. 'De volgende stap is nu dat Dexia een juridisch stuk zal indienen', vult Okhuijsen aan.
 
Dexia beschuldigt Aegon van bedrog bij de verkoop van Labouchere, dat de Legiolease-producten verkocht. Die aandelenlease-affaire zorgde ervoor dat Dexia een voorziening van euro 497 mln moest aanleggen. Dexia sleepte hierop Aegon voor de rechter. Aegon op zijn beurt eiste voor die rechter de volledige inzage in alle documenten rond die verkoop. Dat werd evenwel door de rechter afgewezen.
 
Copyright (c) 2004 Het Financieele Dagblad