Aandeelhouders dagvaarden ex-top Fortis
 
AMSTERDAM (AFN) -  Advocatenkantoor Bos & Partners dagvaardt namens een tiental beleggers drie voormalige topmannen van Fortis. De drie moeten volgens de aandeelhouders aansprakelijk worden gesteld voor de miljoenen euro’s aan schade die ze hebben geleden.
 
Dat meldde advocatenkantoor Bos & Partners donderdag.
 
Het gaat om een dagvaarding voor de voormalige topmannen Maurice Lippens en Jean-Paul Votron en financieel bestuurder Gilbert Mittler. “De bestuurders hebben letterlijk gezegd tegen de aandeelhouders dat het goed ging met Fortis, terwijl ze wisten dat dat niet zo was”, lichtte advocaat Hendrik Jan Bos toe.
 
Juridische stappen
 
Meerdere belangenverenigingen en advocatenkantoren zijn bezig met juridische stappen tegen Fortis. “Andere partijen willen Fortis aanpakken. Wij dagvaarden de mannen die niet goed op de winkel hebben gepast”, aldus Bos. Volgens de advocaat is het eerste keer dat een civiele procedure wordt gestart tegen voormalig bestuurders van een Nederlands beursgenoteerd bedrijf.
 
In het eerste weekeinde van oktober werd Fortis ontmandeld nadat het hard was geraakt door de kredietcrisis. De beurskoers van Fortis daalde dit jaar met ruim 95 procent.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.