Aholdbelegger krijgt eindelijk geld terug
 
       AMSTERDAM - Gedupeerde beleggers van het grootschalige boekhoudschandaal bij supermarktconcern Ahold die een claim tegen het bedrijf hebben ingediend, kunnen binnenkort geld verwachten. De rechtbank in de Amerikaanse staat Maryland heeft zijn goedkeuring gegeven aan het uitbetalen van de claims.
        Het supermarktconcern trof in november 2006 voor $1,1 miljard (945 miljoen) een wereldwijde schikking met gedupeerde beleggers. Ruim 179.000 schadeclaims zijn ingediend door Nederlandse beleggers na de Aholdfraudezaak.
       Zij zagen hun aandelen Ahold vlak na de bekendmaking van het boekhoudschandaal in februari 2003 met ruim 60% kelderen. Ahold kwam met beleggers die waren gedupeerd door het bedrog bij de inmiddels afgestoten dochter US Foodservice een schikking overeen. Op grond daarvan heeft het vorig jaar al $1,1 miljard overgemaakt naar de 'claims administrator'. Beleggersvereniging VEB rekende vorig jaar uit dat het gemiddelde compensatiebedrag zou uitkomen op $784. Het administratiekantoor in de Verenigde Staten, dat is belast met de uitbetaling, heeft ongeveer vier weken nodig voor het gaat uitbetalen. Er wordt geen vertraging voorzien.
Eerder stelde het administratiekantoor de betaling uit tot eind dit jaar om rechthebbenden van wie het papierwerk niet helemaal in orde was, in de gelegenheid te stellen om dit te corrigeren.
 
1996-2007 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden