Beleggers boos op banken
 
AMSTERDAM (AFN) -  Tientallen vermogende particuliere beleggers bereiden claims voor tegen Nederlandse banken en vermogensbeheerders. Die zouden de beleggers niet goed hebben voorgelicht over de risicoís op hun investeringen. Dat meldde Het Financieele Dagblad.
 
De klachten van de beleggers richten zich vooral op beleggingen in eeuwigdurende leningen (íperpetualsí) en zogenoemde ísteepenersí, dat zijn beleggingsproducten die op obligaties lijken. Die producten zouden onterecht als defensieve beleggingen aan de man zijn gebracht. Door de financiŽle crisis zijn de beleggingen fors in waarde gedaald.
 
Advocaat William Schonewille van advocatenkantoor Barents Krans heeft naar eigen zeggen al tientallen claims in voorbereiding. Die kunnen uiteindelijk leiden tot klachten bij het Klachteninstituut FinanciŽle Dienstverlening of een dagvaarding bij de rechtbank. We proberen er eerst uit te komen met de banken, maar dat is in het huidige marktklimaat buitengewoon moeilijk, aldus Schonewille in een reactie.
 
© 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.