DSB Groep nu pas echt een bank
 
Van een onzer verslaggevers
 
WOGNUM - Geld lenen bij een van de vele financieringsinstellingen van Dirk Scheringa kan binnenkort via een echt bankfiliaal van zijn DSB Groep. Nog dit jaar wil Scheringa de eerste bankfilialen openen.
 
        Jaarlijks moeten er twintig vestigingen aan de keten bankfilialen worden toegevoegd, zo bleek gisteren bij de presentatie van zijn plannen op het hoofdkantoor van DSB Groep in het Westfriese Wognum.
       Scheringa kreeg onlangs van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) een officiŽle bankvergunning. Met zijn kredietimperium wil hij de strijd aanbinden met de gevestigde consumentenbanken in Nederland.
       De bankvergunning geldt voor alle merken die DSB voert, plus enkele dochterbedrijven, zoals Enra Verzekeringen. DSB Bank was al een bestaand onderdeel van de bedrijvengroep van Scheringa, maar speelde slechts een beperkte rol. Het onderdeel werd tot op heden voornamelijk gebruikt om spaarrekeningen aan te bieden. In de nieuwe slag die Scheringa wil maken, wordt het een complete bank waar klanten ook een betaalrekening kunnen openen.
       De vennootschappen die samen het verkoopkanaal van DSB vormen, waaronder CityCredit, Lenen.nl, Frisia, Becam en Postkrediet, gaan in de nieuwe situatie op in de DNB Groep.

Scheringa lijkt met de nieuwe structuur als bank vooral te mikken op een beter imago. De vele financieringsmaatschappijen waarmee hij geldleningen aan consumenten tracht te slijten zijn de laatste tijd nogal eens in opspraak gekomen. Consumenten zouden te gemakkelijk verleid worden om een lening af te sluiten. Een lening, waarmee zij (met hun andere openstaande kredieten) maar al te gauw in financiŽle problemen konden komen.
 
© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam.