'Kosten voor Dexia: 545 euro per nacht'
 
  Dexia-topman slaapt al jaren in peperduur hotel
 
  door onze redactie
    AMSTERDAM -  Sinds de Fransman Pierre Mariani in 2008 directeur werd bij Dexia, heeft hij in het peperdure Brusselse hotel Amigo geslapen. Het kostte Dexia €545 per nacht dat hij daar daadwerkelijk sliep. Bij zijn aanstelling als gedelegeerd bestuurder werd Mariana een appartement aangeraden, maar de Fransman koos voor Amigo. Dit schrijft De Morgen vandaag. Dexia beweert zelf echter dat Mariani in Amigo verbleef voor €185 per nacht.
    
  Toen Mariani gedelegeerd bestuurder werd van Dexia ging hij naar Brussel, waar het hoofdkantoor van Dexia is gevestigd. "Na de crisis van 2008 heb ik ceo Mariani geďnterpelleerd over zijn verblijfsplaats in Brussel. Om hem er op te wijzen dat besparingen bij het personeel ook doorgevoerd moesten worden aan de top. Er was over alles nagedacht, de hotelprijs lag volgens hem niet hoog. Althans niet overdreven veel hoger dan de prijs die wij betalen bij een bedrijfsbezoek aan de kantoren in Parijs. Zo'n €150 per nacht", vertelde Luc Soete van christelijke bediendevakbond LBC aan De Morgen.
 
  Maar Mariani zou dus hebben geslapen voor een veel hoger bedrag. Naar verluidt sliep hij in de junior suite van Amigo, waar een prijskaartje aanhangt van €1000 per nacht. Volgens de Belgische krant betaalde Dexia dat bedrag niet in zijn geheel, maar 'slechts' €545 per nacht. Hoeveel dagen per jaar Mariani verblijft in Amigo is niet bekend. Volgens Dexia gaat dit om gemiddeld een paar dagen per week, en kreeg hij extra nachten niet vergoed.
 
© 1996-2011 Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam.