’Snel duidelijkheid rond woekerpolis’
 
AMSTERDAM (AFN) - De Stichting Woekerpolis Claim (WPC) en de Vereniging Consument & Geldzaken (VCG) willen dat minister Wouter Bos van Financiën haast maakt met een nieuw feitenonderzoek naar woekerpolissen. Dat zijn beleggingsverzekeringen waaraan mogelijk hoge kosten zijn verbonden.
 
Ze eisen dat de studie voor 15 september is afgerond, zo meldden de belangenclubs donderdag. Afgelopen dinsdag zei Bos mogelijk samen met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzoek te gaan doen naar de woekerpolissen. Vrijdag informeert hij de Tweede Kamer over zijn plannen. Aanvankelijk zou het Instituut Financieel Onderzoek (IFO) een rapport over de polissen leveren. Maar dat gaat niet door als gevolg van een vertrouwensbreuk tussen Bos en het IFO.
 
De belangenorganisaties vrezen dat verdere vertraging “een remmende werking zal hebben op al lopende onderhandelingen”. Als het nieuwe onderzoek niet voor 15 september klaar is, moet de wetgever ingrijpen, vinden ze. Ze pleiten ervoor dat verzekeraars in dat geval precies aangeven hoeveel kosten aan polishouders in rekening is gebracht.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.