Polisbezitter stelt Bos ultimatum
 
• door THEO BESTEMAN
 
AMSTERDAM – Gedupeerden van de ’woekerpolissen’ eisen via hun advocaat van minister Bos (Financiën) dat het onderzoek naar de beleggingsverzekeringen binnen drie maanden wordt afgerond. Lukt dat niet, dan moet Bos verzekeraars wettelijk verplichten alle kosten, risicopremies en huidige waarde van hun polis te tonen.
        Uiterlijk 15 september zal de minister het beloofde onderzoek naar de beleggingspolis gereed moeten hebben, anders stoppen de Stichting Woekerpolis Claim en Consument & Geldzaken de gesprekken met de verzekeraars.
       Die waarschuwing meldt advocaat Jeroen Wendelgelst in een brief aan minister Bos namens de stichtingen en 70.000 leden. De bewindsman brak het onafhankelijk onderzoek naar kosten door bureau IFO vorige week bij gebrek aan kwaliteit af. Vrijdag presenteert hij een alternatief. „We vrezen zeer lang uitstel”, zegt Wendelgelst.
 
Naar verluidt zou toezichthouder AFM dit onderzoek overnemen. Wendelgelst wil helderheid, omdat verzekeraars ondanks de belofte mee te werken aan een oplossing weinig zouden ondernemen voor het feitenonderzoek op tafel ligt.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.