'Spoedige uitspraak in Koersplan-zaak'
 
door Peter Westhof
AMSTERDAM -  Stichting Koersplandewegkwijt, die opkomt voor gedupeerden van het Aegon-beleggingsproduct Koersplan, heeft de rechtbank in Utrecht verzocht zo spoedig mogelijk vonnis te wijzen in de rechtszaak tegen Aegon.
 
Dit betekent dat het verder geplande verhoor van getuigen niet meer zal plaatsvinden. Koersplandewegkwijt verwacht dat de rechter na drie jaar procederen op korte termijn een uitspraak gaat doen.
 
Afgelopen woensdag werden er bij de rechtbank in Utrecht nog twee getuigen-deskundigen gehoord, die namens Aegon optraden. Volgens René Boosten, woordvoerder van Koersplandewegkwijt, maakten die deskundigen 'geen sterke indruk'. "Een derde getuige-deskundige werd toen door Aegon teruggetrokken. We hebben daarop besloten een getuige-deskundige, die namens ons zou worden gehoord, terug te trekken en de rechtbank om een spoedige uitspraak te vragen."
 
Boosten denkt dat Koersplandewegkwijt een goede kans maakt op een gunstige uitspraak door de rechtbank. "De rechter liet duidelijk doorschemeren de zaak spuugzat te zijn en wekte de indruk in ons voordeel te zullen beslissen." De woordvoerder van Koersplandewegkwijt verwacht wel dat Aegon in beroep tegen een negatieve uitspraak zal gaan, waarna de zaak nog geruime tijd zal voortduren.
 
Duizenden gedupeerden hebben zich in 2005 verenigd in de Stichting Koersplandewegkwijt. De stichting stelt dat Spaarbeleg, een dochter van Aegon, van 1989 tot en met 1998 onjuiste informatie heeft verstrekt in de brochures, aanmeldingsformulieren, correspondentie en certificaten.
 
© 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.