Bedrijf betaalt niet voor sponsoring ijsbaan
Zwaar weer Spaar Select
 
Door Petra Huijser
 
Donderdag 11 maart 2004 - BREDA - Spaar Select Nederland en België verkeren in zware problemen. In Nederland sleept de gemeente Breda Spaar Select voor de rechter, omdat het bedrijf niet betaalt voor de sponsoring van de ijsbaan.
 
In België is de vergunning van de onderneming voor vier maanden ingetrokken, waardoor het geen producten meer mag verkopen.
 
De kunstijsbaan in Breda draagt nu nog de naam Spaar Select ijsbaan. Daar komt, als het aan de gemeente Breda ligt, snel een einde aan. Spaar Select, dat als tussenpersoon verzekeringen, pensioenen en hypotheken aan de man brengt, heeft namelijk sinds 2003 niet meer betaald voor die eer, terwijl het contract doorloopt tot 2006. De hoofdsponsor staat daarmee voor bijna twee ton in het krijt. De gemeente heeft beslag laten leggen op de rekeningen van Spaar Select Topsport BV, waar het sponsorcontract mee was afgesloten. In België mag Spaar Select de komende vier maanden geen enkel product verkopen. De vergunning van het bedrijf is namelijk sinds 5 maart ingetrokken door de Commissie voor het bank-, financie- en assurantiewezen, CBFA, vergelijkbaar met de Autoriteit Financiële Markten in Nederland. Een woordvoerder wil niet ingaan op de precieze reden van de maatregel, maar noemt die wel zwaar en zeldzaam. "Onze klachten betroffen de administratieve en boekhoudkundige organisatie. Meestal proberen wij er in goed onderling overleg met bedrijven uit te komen. Dat lukte niet en uit voorzorg en ter bescherming van de consument hebben we daarom de vergunning ingetrokken." Het betekent dat Spaar Select België de komende vier maanden geen enkel nieuw product mag verkopen. Volgens Harry Sistermans, eigenaar van het bedrijf, is dat niet heel ernstig. ,,We zijn bezig het aantal producten dat we verkopen uit te breiden. Dit geeft ons de kans ons goed voor te bereiden."
 
Copyright © 2004 BN/DeStem - alle rechten voorbehouden