Tienduizend meldingen actie beleggingspolis
 
AMSTERDAM -
Ruim 10.000 bezitters van beleggingsverzekeringen hebben zich deze week gemeld bij advocaat William Schonewille. Dat liet de raadsman vrijdag weten. Hij bekijkt of er compensatie mogelijk is voor klanten die de dupe zijn geworden van misleiding rond een financieel product.

 
Schonewille riep consumenten afgelopen maandag in het televisieprogramma Radar op hun dossiers bij hem neer te leggen. Eerder vertegenwoordigde de advocaat van het Haagse kantoor BartensKrans duizenden kopers van aandelenleaseproducten. Met de stichting Leaseverlies sleepte hij een schikking bij Dexia uit het vuur van ongeveer 1 miljard euro.
 
Schonewille zal in de voorwaarden van de beleggingsverzekeringen kijken of aanbieders genoeg informatie hebben gegeven over kosten. “In financiële bijsluiters staat vaak wel waaraan een klant kosten heeft, maar niet hoe hoog die zijn. Dan rijst de vraag: is de hoogte ervan redelijk? Dat zal in het uiterste geval een rechter moeten beoordelen”, aldus de raadsman.
 
De beleggingsverzekeringen liggen onder vuur van consumenten, de financieel toezichthouder AFM en de politiek. De kritiek richt zich op de ondoorzichtige kostenstructuur. Er wordt geklaagd dat hoge verborgen kosten het rendement drukken. Eerder deze week erkenden de financieel topmannen van de grote verzekeraars ING en Aegon dat de sector beter uitleg moeten geven over de producten.

© 1996-2006 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.