Dexia verruimt Duisenberg-regeling
 
door RIEN MEIJER
 
AMSTERDAM - Circa 70.000 gedupeerde klanten van Dexia kunnen versneld van hun aandelenleasecontracten af. Het gaat om nog lopende contracten, die kunnen eindigen met een zogenoemde restschuld. Dankzij een verruiming van de vorig jaar overeengekomen Duisenberg-regeling kunnen klanten hun contracten voortijdig beŽindigen en toch in aanmerking komen voor kwijtschelding van (een groot deel van) hun restschuld.
 
        Dat maakt Dexia vandaag bekend. De verruiming is volgens de van oorsprong Belgisch-Franse bank 'op aandringen van de stichting Leaseverlies, stichting Eegalease, de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters' totstandgekomen. Deze partijen bereikten in april vorig jaar na lang gesteggel overeenstemming over de Duisenberg-regeling - vernoemd naar het inmiddels overleden financiŽle kopstuk van de Europese Centrale Bank - die oorspronkelijk voorzag in kwijtschelding van de restschuld na afloop van de contractduur. Dat betekent echter dat veel gedupeerden nog jarenlang aan hun betreurde beleggingen vast zouden zitten.
 
 De verruiming, die met terugwerkende kracht tot 1 mei 2005 geldt, komt enkele dagen voor een zitting in Amsterdam, over de vraag of de Duisenberg-regeling voor alle gedupeerde beleggers moet gaan gelden.
 
 
© 1996-2006 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam

De inhoud van de verruimde Duisenberg regeling is hier te lezen