Advocate loopt over naar Aegon
 
Van een onzer verslaggevers
 
AMSTERDAM – De advocate die verzekeraar Aegon jarenlang namens gedupeerden bevocht in de roemruchte Koersplan-zaak, is onverwacht uit de verdediging vertrokken. Zij werkt nu voor Aegon.
        De overstap van Annemarie Roth-Verweij – die Aegon namens klanten jarenlang van misleiding betichtte – leidt tot grote beroering onder leden van de stichting ’Koersplan de weg kwijt’. Die claimen per polis forse verliezen door te hoge kosteninhouding door Aegon.
       „Van alle verzekeraars die er zijn, gaat ze uitgerekend naar deze, de vijand”, aldus een betrokkene. Stichtingvooriztter Godfried Sippel zegt „zeer verbaasd” te zijn door de stap. Bij de vorige zitting maakte zij bekend een andere baan te hebben. „Maar dat ze naar Aegon ging, dat vertelde ze er niet bij”, aldus Sippel. Dinsdag moest advocaat Erik Lutjens kort voor een zitting in Utrecht erkennen dat zijn confrčre naar de gedaagde partij was vertrokken.
Binnen het Haagse verzekeringsconcern houdt de overgestapte advocate zich niet bezig met de Koersplan-zaak. „Aegon is een groot concern”, illustreerde Lutjens de carričrestap in de wandelgangen.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.