Grote opkomst van gedupeerden aandelenlease
 
Van onze financiŽle redactie
 
UTRECHT, zondag 9 april 2006
       De speciale dag die de stichting Platform Aandelen Lease in samenwerking met Leaseproces gisteren hield in de Utrechtse Jaarbeurs voor aandelenlease-gedupeerden is door 3000 tot 4000 mensen bezocht.

        De aanwezigen in de Jaarbeurs leenden geld om daarmee in aandelen te beleggen. De beurs kelderde echter flink. Door de fors in waarde verminderde aandelen verdienden de beleggers in leaseconstructies meestal niks. Integendeel: de meesten raakten diep in de schulden.
       Op de dag die de naam 'De sociale ravage aangericht door de grote namen in de financiele sector' meekreeg, konden belangstellenden zich laten informeren over de zogenoemde Duisenberg-regeling en de mogelijkheden tot doorprocederen.
       Vorig jaar kwam de Duisenberg-regeling tot stand. Via deze regeling kunnen de gedupeerden ongeveer tweederde van de schuld vergoed krijgen als wordt gestopt met juridische acties. Platform Aandelen Lease en Leaseproces stellen daarentegen dat een volledige vergoeding tot de mogelijkheden behoort bij doorprocederen
 
"Vandaar ook deze informatiedag. Een flink aantal mensen zal zeggen: de Duisenberg-regeling is beter dan niks, maar wij denken dat het in veel gevallen beter is om door te procederen", aldus Joost Papeveld van belangenverenging Leaseproces.
       
Muziek

        De aanwezigen konden terecht bij talloze advocaten om hun zaak nog eens door te nemen om te kijken wat de kansen zijn bij verdere juridische acties. De dag werd omlijst met muziek van Eddy Cristiani. Papeveld: "Als kleine afleiding van de sociale ravage."
       De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is het overigens niet eens met Leaseproces. Klanten krijgen voorgespiegeld dat zij grote kans maken hun bij Dexia en andere banken ingelegde geld terug te krijgen, terwijl dat in werkelijkheid nog maar de vraag is.
 
© 1996-2006 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam.