Recherche onderzoekt beleggingsfraude
 
STADSKANAAL (ANP) - De financiŽle recherche doet onderzoek naar een grote beleggingsfraudezaak, zo maakte een woordvoerder van de politie donderdag bekend. De firma Lekker Leven Hypotheken had vanuit het Groningse Stadskanaal via het internet over het hele land tientallen klanten. 
 
Het bedrijf zou zijn klanten hebben gelokt met beloftes van een torenhoog rendement wanneer zij de overwaarde van hun huis zouden investeren in een beleggingsproduct van de firma íEuro Consultancyí. Na oversluiting van de hypotheek werd echter na enkele malen geen rendement meer uitgekeerd. Sommige beleggers hebben tonnen euroís overwaarde geÔnvesteerd, weet advocaat B. van der Goen. Hij vertegenwoordigt een toenemend aantal slachtoffers. Van der Goen verleent ook bijstand aan de gedupeerden van de Hilversumse beleggingsfraudeur Renť van den Berg. 
 
Bij de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) zijn beide bedrijven bekend. Deze financiŽle toezichthouder kreeg signalen binnen en heeft actie ondernomen. De AFM-woordvoerder wijst op het onderzoek door de financiŽle recherche dat strafrechtelijke gevolgen kan hebben. 
 
De AFM ondernam actie op basis van de Wet financiŽle dienstverlening. Die stelt eisen aan de deskundigheid van adviseurs in de financiŽle wereld, waarbij de klant centraal staat en niet de verkoop van een product. 
 
Lekker Leven Hypotheken heeft volgens zijn website als visie dat zijn producten het leven prettiger maken. "Wij zijn doorlopend creatief bezig om voor u nieuwe producten te bedenken, die het leven prettiger en goedkoper maken." 
 
© 1996-2006 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.