Dexia wil niet direct naar Hoge Raad
 
AMSTERDAM (ANP) - Het conflict tussen Dexia Bank Nederland en ontevreden klanten over de ondertekening van hun beleggingscontract zal zich nog lang voortslepen. Dexia weigert de zaak meteen in cassatie voor te leggen aan de Hoge Raad. De bank wil eerst een tussenstap maken door hoger beroep aan te teken.
 
Dat hebben de stichting Eegalease en de Consumentenbond vrijdag gemeld. Bij de stichting hebben zich ruim 18.000 beleggers aangesloten die hun contracten voor aandelenlease willen laten ontbinden. Zij vechten de afspraken met Dexia aan, omdat hun partners geen handtekening onder het beleggingscontract hebben gezet. 
 
De kantonrechter in Amsterdam oordeelde deze zomer dat partners inderdaad moeten meetekenen voor beleggingen met geleend geld. Dexia gaat in beroep tegen deze uitspraak, die door de beleggers als een opsteker werd ontvangen. 
 
Eegalease wilde de kwestie meteen voor de Hoge Raad brengen om tijd te besparen. Dat Dexia hier niet aan wil meewerken, leidt tot ontstemde reacties bij de stichting. "We beginnen het redelijk zat te worden", aldus een woordvoerder van Eegalease. "Hierdoor zullen de kosten van het proces verder oplopen."
 
1996-2004 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.