Tegemoetkoming beleggers Ahold stap dichterbij
 
De Telegraaf 8 januari 2006
 
Van onze financiële redactie
 
AMSTERDAM, zondag
De tegemoetkoming die kruideniersconcern Ahold gedupeerde beleggers wil betalen, is een stap dichterbij gekomen. Een Amerikaanse rechter stemde gistermorgen in met de betaling door Ahold van 1,1 miljard dollar (945 miljoen euro).
Het bedrag komt in een fonds dat schade uitkeert aan iedereen die tussen eind juli 1999 en 23 februari 2003 aandelen Ahold kocht en zo de dupe werd van een omvangrijk boekhoudschandaal bij de kruideniersketen. De Amerikaanse rechter noemde de hoogte van de schadevergoeding voor gedupeerden en de wijze waarop Ahold het geld zou willen uitkeren eerlijk, toereikend en redelijk, aldus een zegsman van Ahold.
 
Gedupeerden kunnen nog wel bezwaar maken. Als de groep tegenstanders groot genoeg blijkt, komt de schadevergoeding er niet. Of dit zo is, wordt de komende maanden duidelijk. Tot dusver is geen enkel bezwaar binnengekomen, laat Ahold desgevraagd weten. Hierdoor is het waarschijnlijk dat de schadevergoeding in juni van dit jaar definitief wordt toegekend.
Vervolgens duurt het naar verwachting nóg een jaar - tot juni 2007 - voordat de gedupeerde Ahold-beleggers hun geld ook daadwerkelijk uitgekeerd krijgen. Dit komt vooral doordat het achterhalen van wie precies voor welk bedrag in aanmerking komt een zeer tijdrovende aangelegenheid is.
 
© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam.