Curatoren stellen Scheringa aansprakelijk
 
AMSTERDAM -  De curatoren van DSB Beheer stellen oud-topman Dirk Scheringa aansprakelijk en eisen miljoenen euro's van hem. De curatoren bevestigen dat maandag, naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws. Volgens RTL gaat het om een bedrag van 20 miljoen euro.
 
 De curatoren hebben beslag gelegd op twee huizen. Ook op een vordering van Scheringa bij de curatoren van DSB Bank is beslag gelegd. De topman verloor door het faillissement van de bank zelf ook spaargeld, waar hij later een vordering voor indiende.
 
De bank van Dirk Scheringa werd op 19 oktober oktober 2009 failliet verklaard. Twee dagen later volgde het faillissement van DSB Beheer, de paraplu waaronder het imperium van Scheringa viel en waar ook voetbalclub AZ en een museum in waren ondergebracht.
 
Volgens de curatoren zwaaide Scheringa vrijwel alleen de scepter bij DSB Bank en moederbedrijf DSB Beheer. Het gedrag en de onkunde van Scheringa zouden DSB fataal zijn geworden, zo concludeerden de curatoren onlangs na onderzoek.
 
Zo bleef Scheringa geld steken in nieuwe spelers voor AZ, terwijl zijn eigen financiŽle topman had gewaarschuwd dat daar geen geld voor was. Ook stak hij volgens de curatoren op onverantwoorde wijze veel geld in het museum, een schaatsploeg en twee zakenvliegtuigen.
 
Volgens de curatoren geldt de aansprakelijkheidsstelling nu voor DSB Beheer, maar is het goed mogelijk dat Scheringa in de toekomst ook aansprakelijk wordt gesteld voor de ondergang van DSB Bank.
 
© 1996-2012 Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam