FIOD onderzoekt koersplan Aegon
 
AMSTERDAM (DFT) - De Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst FIOD/ECD bekijkt de mogelijkheid van het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek naar Aegon- dochter Spaarbeleg.
 
 
Dat meldt De Financiële Telegraaf woensdag.
 
Aanleiding vormt een groot aantal aangiftes dat de afgelopen weken bij de opsporingsdienst is binnengekomen over het beleggingsproduct Koersplan. Klanten voelen zich misleid door de verzekeraar omdat het rendement van het product veel lager uitvalt dan hun tien jaar geleden werd voorgespiegeld. 
 
De stroom aangiftes wordt bevestigd door een woordvoerder van het Functioneel Parket, onderdeel van het Openbaar Ministerie en gespecialiseerd in fraudezaken. Een besluit over het daadwerkelijk opstarten van een strafrechtelijk onderzoek zou nog niet zijn genomen. 
 
Volgens een FIOD/ECD-medewerker loopt het onderzoek echter al wel. Dit blijkt uit het proces-verbaal van één van de aangiftes. 
 
Afgelopen maand kondigde een groep van ontevreden Koersplanklanten aan bij Aegon een schadeclaim te zullen neerleggen wegens misleiding. Aegon voert ondertussen ook overleg met de Ombudsman Verzekeringen over een schikking met 400 eveneens ontevreden klanten. 
 
© 1996-2004 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.