Ultimatum aan DSB
 
HILVERSUM - Omdat de DSB Bank de belofte om de raamovereenkomst met de stichting Steunfonds Probleemhypotheken maandagavond te ondertekenen niet is nagekomen, stelde Jelle Hendrickx van de stichting in het tv-programma NOVA een ultimatum.
 
Hij wil de overeenkomst uiterlijk vrijdag ondertekend zien.
 
SP-Kamerlid Ewout Irrgang wil minister Wouter Bos (FinanciŽn) erbij betrekken. Hij vindt het verder niet verstandig als iedere gedupeerde individueel naar de rechter stapt, en heeft vooralsnog vertrouwen in een goede afloop.
 
DSB bevestigde zondag een overeenkomst met de stichting te hebben. Het Steunfonds ziet in tegenstelling tot de stichting Hypotheekleed geen heil in een groepsclaim tegen DSB. Een raamovereenkomst zou moeten voorzien in individuele oplossingen.
 
Hendrickx zei dat directieleden maandag het akkoord zouden bekrachtigen, maar dat DSB-woordvoerder Klaas Wilting op de valreep heeft afgezegd, omdat details nog niet rond waren. In het tv-programma Nova toonde hij zich teleurgesteld: ,,Een uiterst merkwaardige gang van zaken. Dit is niet te begrijpen.''
 
De stichting Steunfonds Probleemhypotheken zegt dat inmiddels 2250 gedupeerden zich bij haar gemeld hebben. Hendrickx zegt niet te willen afwijken van de overeenkomst en wil uiterlijk vrijdag de handtekening van het bestuur van DSB.
 
SP-Tweedekamerlid Ewout Irrgang wil opheldering over de gang van zaken van minister Wouter Bos van FinanciŽn en wil dat die druk uitoefent om snel tot een oplossing te komen. DSB-eigenaar Dirk Scheringa bood zaterdag excuses aan na klachten over koppelverkoop van verzekeringspolissen en hypotheken. (ANP)
 
Copyright (c) Algemeen Dagblad