Dexia: EUR 42 mln extra voorziening voor Dexia Nederland
 
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Dexia , een Belgische financiele dienstverlener, heeft het afgelopen kwartaal een voorziening aangelegd van euro 42 mln voor Dexia Bank Nederland. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht over de kwartaalcijfers van 2006.
 
De voorziening is volgens Dexia aangelegd vanwege 'de ongunstige evolutie van aandelen, de uitbreiding van het Duisenberg akkoord, de effecten van een snellere beeindiging van overeenkomsten en een verbetering van het betalingsbedrag.'
 
Dexia nam in 2000 Legio Lease en Bank Labouchere over van Aegon. Die bedrijven hadden met enkele honderdduizenden mensen een aandelenleasecontract. Deze klanten belegden met geleend geld. Toen de beurskoersen na 2000 begonnen te kelderen, kwamen velen in financiele problemen.
 
Vorig jaar sloten consumenten- en beleggersorganisaties, na bemiddeling van de ex-Europese Bankdirecteur Wim Duisenberg, een akkoord over de aandelenleasecontracten met Dexia . Dexia beloofde de aandelenleasebeleggers daarin tweederde van hun restschulden te zullen compenseren.
 
Copyright (c) 2006 Het Financieele Dagblad