Woekerpolis dient ook schadeclaim in bij Fortis
 
Algemeen Dagblad 5 januari 2007
 
AMSTERDAM - De stichting Woekerpolis Claim (WPC) en de Vereniging Consument & Geldzaken (VCG) hebben een schadeclaim ingediend bij bankverzekeraar Fortis. Dat liet advocaat Jeroen wendelgelst vaqn woekerpolisclaim vrijdag weten
De eisers willen dat Fortis gaat praten over een compensatieregeling voor klanten die een beleggingsverzekering hebben afgesloten. De klacht betreft het product Variabel Investeringsplan.
WPC en VCG vinden dat Fortis zijn klanten onvoldoende heeft geÔnformeerd over de kosten van dit product en de gevolgen daarvan op het rendement. De eisers willen dat zowel huidige als voormalige polishouders worden gecompenseerd voor geleden financiŽle schade.
 
Miljoenenschade
WPC en VCG legden eind vorig jaar al een claim neer bij Nationale-Nederlanden. Andere actiegroepen zinnen ook op juridische acties tegen aanbieders van beleggingsverzekeringen.
Wendelgelst denkt dat er enkele tienduizenden polissen zijn van het gewraakte Fortis-product. ,,Als de schade enkele duizenden euro's per verzekering is, spreek je al snel over honderden miljoenen euro's geleden schade'', aldus de advocaat. WPC en VCG overwegen nog meer schadeclaims in te dienen voor andere producten van Fortis. ,,En een claim tegen Aegon komt binnen afzienbare termijn'', aldus Wendelgelst.
Op dit moment zijn de eisers in gesprek met Nationale-Nederlanden. Over de voortgang daarvan kan Wendelgelst niets zeggen. ,,Dat is zo afgesproken.''
(ANP)
 
Copyright (c) Algemeen Dagblad