Scheringa wil lessen over geld op lagere school
 
WOGNUM (AFN) -  Als het aan bankier Dirk Scheringa ligt, krijgen leerlingen op de lagere school het vak ’huishoudboekje’. Hij zegt dat zaterdag in een interview met Het Financieele Dagblad. Scheringa vindt het noodzakelijk dat mensen leren goed met geld om te gaan.
 
De oprichter van DSB Bank doet zijn uitspraken naar aanleiding van de ophef die er ontstaan is over de reclames over lenen van zijn bedrijf. Scheringa krijgt daar veel kritiek over. “Veel van de opmerkingen hebben een uitermate betuttelende toon, daar voel ik me niet door aangesproken. Ze denken dat mensen door onze reclames in financiële problemen komen. Dat moeten ze eerst maar eens onderbouwen met feiten.”
 
Scheringa zegt in het interview dat DSB Bank mensen geen lening verstrekt als duidelijk is dat ze die niet kunnen betalen. “Het zou verschrikkelijk stom zijn om geld te lenen aan iemand die niet terugbetaalt. Dat doen we dus ook niet.”
 
DSB Bank kwam onlangs in het nieuws omdat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een onderzoek is gestart naar de consumentenkredieten die het bankconcern verstrekt. “Kennelijk vindt de AFM het nodig om eens in de zoveel tijd zijn pijlen op ons af te schieten”, zegt Scheringa over het onderzoek.
 
© 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.