Nieuwe ontwikkeling in Koersplan-affaire
 
De Telegraaf 4 maart 2007
 
AMSTERDAM - De Raad van Toezicht Verzekeringen heeft een niet met naam genoemde verzekeraar de oren gewassen over ontbrekende informatie over de kosten van een overlijdensrisicoverzekering binnen een zogeheten spaarkasovereenkomst. Deze uitspraak biedt mogelijk nieuwe munitie in de procedure die beleggers tegen Koersplan (Aegon) - ook een spaarkasovereenkomst - hebben aangespannen.
 
        De raad, onderdeel van het Klachteninstituut Verzekeringen, stelde in harde bewoordingen dat de niet met naam genoemde verzekeraar in de brochures de premie voor de overlijdensverzekering had moeten melden. Omdat de maatschappij dit achterwege heeft gelaten, heeft de verzekeraar "de goede naam van het verzekeringsbedrijf geschaad".
       In de zaak die Koersplan-beleggers tegen Aegon hebben aangespannen, is de gebrekkige informatie over de overlijdensrisicoverzekering binnen Koersplan eveneens het belangrijkste verwijt. De uitspraak van de raad zou daarmee wel eens belangrijke nieuwe ammunitie kunnen zijn in de lopende procedure.
       In 2005 wist Aegon nog te voorkomen dat de klachten van een drietal Koersplan-beleggers door de raad van toezicht werden behandeld. De verzekeraar schikte vr behandeling voor aanzienlijke bedragen met de klagers. Aegon ontkende toen dat de verzekeraar precedentwerking van eventuele onwelgevallige uitspraken van de raad wilde voorkomen. "We wilden schoon schip maken. Dit drietal heeft gewoon mazzel gehad", stelde een woordvoerder in die tijd.
 
 De klagers, verenigd in de stichting 'Koersplan de weg kwijt', zullen de uitspraak van de raad zeker gaan gebruiken in de procedure die ze tegen Aegon hebben aangespannen.
 
1996-2007 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.