DSB kiest weer een oud-minister
 
  WOGNUM – Frank de Grave volgt de naar de combinatiebank ABN Amro/Fortis vertrokken Gerrit Zalm op als financieel directeur bij DSB Bank. Dat maakte DSB gisteren, tegelijk met zijn jaarcijfers, bekend.
          De Grave (53) is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Namens de VVD was hij lid van de Tweede Kamer. Ook was De Grave staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 1998 tot 2002 was hij minister van Defensie.
         Met zijn nieuwe functie keert De Grave terug in de wereld die hij begin jaren tachtig na een kort dienstverband bij de Amro-bank verruilde voor de politiek. „Mijn kennis van het bankenvak is wellicht wat verouderd, maar dat geldt waarschijnlijk voor wel meer bankiers tegenwoordig”, zei De Grave in Wognum, waar DSB tevens de resultaten over 2008 bekendmaakte.
         „Onze spaarsaldo’s zijn met 25 procent gegroeid en we hebben honderdduizend nieuwe klanten erbij gekregen”, verklaarde bestuursvoorzitter Dirk Scheringa tevreden. De netto operationele winst van DSB kwam vorig jaar uit op €50 miljoen. Daarbij steeg de solvabiliteit van de bank, de verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen, van 10,6 tot 11,9%. Scheringa, die zijn bank omschreef als een van de gezondste van Nederland, ziet de toekomst dan ook zonnig in. Enig twistpunt bij de bank van AZ-sponsor Scheringa wordt wellicht het Ajax-lidmaatschap van de kersverse financieel directeur. „Maar dat geef ik niet op”, aldus De Grave.
 
  © 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.