'Voorkom verjaring van claim bij aandelenlease'
 
AMSTERDAM - Vereniging Consument & Geldzaken waarschuwt tienduizenden gedupeerden van aandelenlease voor verjaring van hun claim op schadevergoeding. Iedereen die tot nu toe geen actie heeft ondernomen, zit volgens de vereniging inmiddels dicht bij verjaring.
 
        "Nu al zien wij dat leasebanken als Dexia, Aegon en Fortis steeds vaker het verweer in rechtszaken voeren dat claims verjaard zouden zijn", stelt Anton Weenink, juridisch adviseur van Vereniging Consument & Geldzaken. Dat diverse typen vorderingen uiteenlopende verjaringstermijnen kennen, maakt het wel complex. Het grootste risico op verjaring lopen volgens Weenink mensen die hun claim baseren op het feit dat hun partner het aandelenleasecontract niet mede heeft ondertekend.
 
De partner heeft drie jaar de tijd - vanaf het moment van kennisname - het contract te vernietigen. En de aandelenleaseaffaire speelt inmiddels al zo'n drie jaar.
       Weenink adviseert gedupeerden die nog geen actie hebben ondernemen om de aanbieder 'een stuitingsbrief' te sturen. Zo'n brief stelt de aanbieder officieel in gebreke en dat voorkomt verjaring. Voorbeeldbrieven zijn onder meer te vinden op www.platformaandelenlease.nl  en www.sprintplanclaim.nl.
 
1996-2006 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.