Vertrouwen verloren in stichtingen Leaseverlies en Eegalease
 
Ruim 100.000 aandelenlease gedupeerden hebben er jaren lang op vertrouwd, dat de stichtingen Leaseverlies en Eegalease hun belangen naar behoren zouden behartigen. Maar de door deze stichtingen toegejuichte Duisenberg regeling is, gezien de gerechtelijke uitspraken, zeer mager en een grote teleurstelling voor velen. Achteraf blijkt dat veel gedupeerden niet eens voor de regeling in aanmerking komen. De stemmingsronde van de stichtingen was zogenaamd vrijblijvend; het zou slechts een indicatie zijn voor Dexia om de schikking definitief door te kunnen zetten.
Wel heel opmerkelijk was het feit, dat Dexia de stichtingen aanbood om bijna 5 miljoen euro te betalen, zodat deze de aangeslotenen hun contributie konden teruggeven.

Nu de schikking definitief is, komt de ware aard van de stichtingen naar boven. In samenwerking met Dexia wordt het Gerechtshof in Amsterdam verzocht de Duisenberg schikking bindend te verklaren voor alle aandelenlease gedupeerden, verwijzend naar de Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade, die onlangs in werking is getreden. Tevens wordt gevraagd alle lopende rechtszaken aan te houden tot het Hof een beslissing heeft genomen. Hierdoor worden alle aandelenlease gedupeerden van Dexia verplicht om de Duisenberg schikking te accepteren.
Het Samenwerkingsverband van aandelenlease gedupeerden waaronder de stichting Platform Aandelen Lease vindt dit volstrekt onacceptabel en zegt daarom het vertrouwen in beide stichtingen op. Wij doen een oproep aan alle aangeslotenen van de stichtingen om schriftelijk het vertrouwen in hen op te zeggen en zich niet meer door hen te laten vertegenwoordigen. Hierdoor kan worden voorkomen, dat de Duisenberg regeling voor iedereen verplicht wordt. Een voorbeeldbrief is te vinden op de diverse websites waaronder die van PAL.

Deze brief kunt u downloaden door hier te klikken.

Bent u lid van de stichting Eegalease vervang het adres door het adres van de stichting Eegalease:
Stichting Eegalease
Postbus 13134
2501 EC DEN HAAG

Bent u lid van beide stichtingen, stuur beiden een brief.

Diverse belangenbehartigers roepen op tot het opzeggen van het vertrouwen in de stichtingen Leaseverlies en Eegalease waaronder:

Stichting Platform Aandelen Lease
Stichting AdviesVerlies
Stichting Toezichthoudend Nederland
De Vermogensmonitor
Leaseverlosser
Beursklacht

Stuur de brief vandaag nog op.


Het Samenwerkingsverband heeft hierover het navolgende persbericht uitgegeven.