Steeds meer aanbieders van aandelenlease producten worden geconfronteerd met boze gedupeerden die erachter komen dat ze al hun geld kwijt zijn en opgezadeld worden met torenhoge schulden.
Niet alleen Dexia, maar ook Aegon, Fortis, Levob, Ohra, NN, en nu ook DSB worden voor de rechter gedaagd.

DSB steeds vaker onder vuur

Steeds meer gedupeerden van DSB bank komen er achter dat zij grote schulden hebben opgebouwd en in grote financiŽle problemen zijn gekomen nadat zij in zee waren gegaan met bedrijfjes als Frisia, Becam, Lenen.nl, Vola, Postkrediet, de Perelaar enz.

Het kon niet op in Nederland, goedkoop je lening over sluiten, je was wel gek als je het niet deed.
Iedereen kent het beeld van Frits Bom op TV die maar bleef vertellen dat dit de beste en goedkoopste keus was.
Niet bekend was dat al deze bedrijfjes van DSB waren en het niet alleen ging om het oversluiten van een lening of het verstrekken van krediet maar dat er ook een dure levensverzekering werd afgesloten en een aandelenpakket werd geleased, de zogenaamde Hollands Welvaren overeenkomst.
Ruim 20.000 gedupeerden zijn het slachtoffer geworden en velen hebben de krachten gebundeld om hiertegen te gaan procederen.
Afgelopen week is de stichting Stapelkrediet gepresenteerd.
Initiatiefnemer is de advocaat Rob Silvertand van Van Ewijk Van de Wouw Advocaten in Den Bosch.
"De uitzending over DSB in het programma Kassa heeft honderden reacties en klachten opgeleverd en de roep voor gerechtelijke procedures werd steeds luider." aldus Silvertand.
"De bank had haar klanten vůůr of bij het sluiten van de overeenkomst juist en volledig dienen te informeren over de aard, werking en het risicoprofiel van de constructie. Het Hollands Welvaren is een uiterst risicovol financieel product. Vanwege zijn risicovolle karakter is het niet voor iedereen geschikt."vervolgt Silvertand.

De stichting Platform Aandelen Lease (PAL), belangenbehartiger van aandelenlease gedupeerden, is blij met deze nieuwe stichting.
"Vele DSB gedupeerden hebben zich bij ons aangemeld voor hulp" aldus Piet Koremans van PAL. "Deze stichting is een welkome aanvulling in onze strijd tegen de aanbieders van deze wurgcontracten"

Voor de DSB gedupeerden kan de stichting Stapelkrediet van groot belang zijn als zij gebruik gaan maken van de nieuwe wet over de collectieve afwikkeling massaschade.
Hierdoor hoeven de gedupeerden niet zelf te gaan procederen maar kunnen gebruik maken van de uitkomst in de zaak tussen DSB en de stichting Stapelkrediet.
Deze uitkomst wordt dan bindend verklaart voor alle DSB gedupeerden.

En zo is de strijd tussen de aandelenlease gedupeerden en de diverse aanbieders nog lang niet gestreden.

Voor meer informatie en de aanvraag van de brochure:
Rob Silvertand Stichting Stapelkrediet 073-6205105 info@stichtingstapelkrediet.nl of de website www.stapelkrediet.nl
Piet Koremans Stichting Platform Aandelen Lease info@platformaandelenlease.nl

Of klik hier